lunes, 25 de octubre de 2010

YouTube.com

YouTube és un lloc web que permet als usuaris de carregar, mirar i compartir vídeos. Utilitza un format Adobe Flash per mostrar el seu contingut. És molt popular i l'utilitza molta gent arreu del món, gràcies a la possibilitat d'allotjar els vídeos de qualsevol persona. YouTube té una varietat de clips de films i programes de televisió, vídeos musicals i vídeos casolans (encara que la regla de YouTube prohibeix carregar vídeos amb copyright, se'n troben molts que no segueixen aquesta llei). Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també allotjats en blogs i llocs web personals.

Restricció de copies
Per evitar còpies dels arxius de vídeo, aquests estan distribuïts en format flash (. FLV), propietat de l'empresa Adobe Flash, que impedeix als usuaris fer còpies digitals fàcilment. Tot i així, diversos programadors han elaborat eines que permeten, sense permís de YouTube, la descàrrega dels vídeos allotjats en el lloc. 
Copyright
YouTube ha canviat la definició de drets d'autor en vídeos, ja que abans del 2005 només s'aplicaven a música compartida per P2P. Gran part dels vídeos que els usuaris publiquen a YouTube tenen música o imatges amb copyright, però la companyia només els retira si és requerit pel propietari dels drets d'autor. Al retirar els vídeos el compte de l'usuari que els va publicar és suspesa després de rebre tres advertències. Es poden anul·lar pistes d'àudio dels vídeos que inclouen bandes sonores o música no llicenciada per a la seva inclusió.
[…]

Fonts:

No hay comentarios:

Publicar un comentario