domingo, 24 de octubre de 2010

Slidshare, Creative commons, Scribd, Vimeo.com, Flickr



*SlideShare és un servei d'allotjament de diapositives en línia. Els usuaris poden carregar fitxers en els formats del fitxer: presentacions de PowerPoint, PDF o OpenOffice.

*Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".
*Scribd és un lloc web basat en Web 2.0 per compartir documents, que permet als usuaris publicar documents de diversos formats, i integrar-los en una pàgina web utilitzant el format iPaper.[...] Els principals competidors són Scribd docstoc, WePapers i Issuu.
*Vimeo és una xarxa social d'Internet basada en vídeos.[...] El web permet compartir i emmagatzemar vídeos digitals per a què els usuaris comentin a la pàgina de cadascun d'ells. Els usuaris han d'estar registrats per poder carregar vídeos, crear el seu perfil, carregar els avatars, comentar i crear llistes de preferits.
Vimeo no admet vídeos comercials de televisió, demostracions de videojocs, pornografia o qualsevol contingut que no hagi estat creat per l'usuari. El web, a més, ha adquirit reputació com a «proveïdor d'imatges» per a diversos artistes, degut a l'alta taxa de bits i la resolució d'imatge dels seus vídeos.
*Flickr és un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. [...]

És un servei molt utilitzat pels usuaris de blocs com a dipòsit de fotos.
El sistema de Flickr permet fer cerques d'imatges per etiquetes (tags), per data i també pel tipus de llicència Creative Commons.


No hay comentarios:

Publicar un comentario