lunes, 27 de diciembre de 2010

Treballs plàstica

Aquí us deixo les fotografies dels treballs que hem estat realitzant durant tot el semestre a plàstica.

- Elements naturals:



- Colors acromàtics:

- Autoretrat fotogràfic realista:


- Autoretrat fotogràfic subjectiu:










- Retrat rostre Anna Morales:

-Retrat faccions Anna Morales:

-Retrat Anna Morales amb els ulls tancats:

- Retrat Anna Morales mirant-la als ulls:

-Autoretrat:

-  Autoretrat. Referent: Andy Warhol. Colors complementaris


- Autoretrat codi de barres (personalitat):

- Objecte personal:















Traducció d’emocions de l’objecte personal als cinc sentits: oïda, tacte, vista, gust i olfacte



- Experimentació amb fang:















Creació d’objecte inutilitari amb fang:



Diari de desembre

DIJOUS 2 DE DESEMBRE:
Vam realitzar les activitats de JClic. Els passos que vam seguir són els següents:

-Esquema de les activitats, crear una carpeta, adaptar elements de base, crear un JClic, penjar l'arxiu i penjar-lo al blog.

Les quatre activitats que vam formar amb el JClic són aquestes: 
-Trenca closques gràfic.
-Trenca colsques de frases.
-Associació text-text.
-Assocació text-imatge.


DIJOUS 9 DE DESEMBRE:
Hem realitzat una valoració de l'assignatura i de l'ensenyança del professor.

També ens ha guiat una mica amb l'examen que tindrem durant el mes de gener.


DIJOUS 16 DE DESEMBRE:
Avui a classe hem presentat els treballs col·laboratius. La pàgina del treball que he realitzat juntament amb el meu grup és http://internet-espaidepublicacio.wikispaces.com/

Diari de novembre

DIJOUS 4 DE NOVEMBRE: 
Vam realitzar els fluxogrames que ens va manar fer el professor sense ell, ja que no va poder assistir a classe. Aquest fluxograma va ser fer amb el programa Gliffy. 


DIJOUS 11 DE NOVEMBRE:
Vam repassar el que hem fet i après a aquesta assignatura. També hem comentat alguns fluxogrames del dia anterior i hem llegit un article que està penjat al Bloc de l'assignatura el qual parla de la conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador.
També, a partir de la pàgina de http://www.edu365.cat hem mirat un vídeo sobre l'ordinador com a tutor. 


DIJOUS 18 DE NOVEMBRE:

Setmana extraordinària.

DIJOUS 25 DE NOVEMBRE:
Vam utilitzar la Pissarra Digital.

jueves, 9 de diciembre de 2010

Activitats amb JClic

JClic és un programa amb el qual es poden crear activitats com trenca closques, relacionar imatges amb el seu nom, etc. per a que els nens i nenes puguin realitzar-los i aprendre de manera entretinguda.


Setmana Extraordinària

La setmana passada vam dedicar-la a realitzar una sèrie d’activitats les quals anaven enfocades cap a l’educació infantil. Es pot dir que va ser una setmana especial i també va servir una mica per desconnectar de tanta rutina, ja que vam visitar llocs molt diferents, des d’una escola a un parc natural fins a un museu, etc. Seguidament explicaré les activitats que vam fer.

15 de novembreà La primera activitat que hem realitzat durant aquesta setmana d’activitats ha estat visitar el Jardí de cordes de Cerdanyola del Vallès. Primer de tot ens vam reunir tots a l’entrada per entrar junts i vam anar a deixar les pertinències a les caselles. Després ens vam dividir en grups per què els monitors ens expliquessin els passos que havíem de seguir perquè no hi hagués cap problema al iniciar les pràctiques. També vam fer una pràctica de prova i seguidament vam poder començar les activitats. Hi havia diferents nivells de dificultat per qui volia superar proves més complicades i per a qui no els hi agradaven gaire les alçades. Hi havia des del nivell blau, verd, taronja, vermell fins el negre, el més complicat. A part d’aquests nivells, que són per els que ens vam moure nosaltres, també hi havia una zona per a nens i nenes petits, ja que ells necessiten més vigilància i seguretat, però no vaig tenir l’oportunitat de veure’l. Cal dir que va ser una experiència molt bona i nova, ja que mai havia estat en un parc així i va ser una mena de superació a les meves pors i inseguretats, vist que les altures i jo no som gaire amigues.


16 de novembreà Aquest dia va ser molt especial, el vam dedicar a passar tot un dia a una escola per veure el funcionament d’aquesta i per fer una petita introducció al que serà la nostra feina. En el meu cas vaig anar a una escola de Besos Mar, l’escola Sagrat Cor i vaig estar al curs de P5 i P3. De 9h a 10h vaig estar, juntament amb la noia de pràctiques de 3er al curs de P5 B, on vam estar fent l’assignatura d’anglès. La mestre va ensenyar als alumnes els “Noisy toys”, és a dir, les joguines sorolloses. Van aprendre a identificar cada una i a recordar els noms jugant a lletrejar paraula per paraula en anglès i seguidament, amb una cançó relacionada amb el tema de les joguines sorolloses van repassar els noms de nou i van fer els gestos que identificava a les joguines. De 10h a 11h vam dirigir-nos a l’aula de P5 A, on vam realitzar les mateixes activitats, ja que segueixen el mateix nivell i tema a l’hora. Després d’haver passat la mitja hora d’esbarjo vam formar una filera davant la porta de la classe amb els nens i nenes de P3 B, amb els que vaig passar la resta del matí i la tarda. A les 11h30min van entrar a l’aula, on van seguir formant la fila i la mestre va dirigir-los fins als lavabos on es van rentar les mans i van fer les seves necessitats. Seguidament vam dirigir-nos a l’aula i tots van seure al seu lloc pertinent amb el got d’aigua, llavors la noia de pràctiques els hi deia un per un: Què vols? El nen responia: Aigua si us plau. Ella posava aigua al got i el nen automàticament deia: Gràcies! I així amb tots. Quan acabaven de beure aigua deixaven els gots i tornaven a seure. La primera activitat que van fer va ser repassar la història d’en Patufet, la qual ja portaven dies aprenent-la i el que feien era pintar els personatges que la mestre donava dibuixats en un foli i els feien servir de titelles. Van cantar cançons i a les 12h30min van cantar una cançó que els nens i nenes relacionen amb l’hora d’anar recollint i, llavors, els alumnes sortien, quan la mestre deia els seus noms, a buscar la motxilla i l’abric i marxaven.

Per la tarda, de 15h a 16h els nens de P3 B van dedicar l’estona a recordar les ombres que van estar practicant al pati dies anteriors i, per seguir practicant van fer unes fitxes on havien de col·locar unes ombres corresponents als personatges que hi havia dibuixats i que estiguessin en direcció correcte. Finalment, a les 16h30min els alumnes van sortir al pati per acabar la tarda i a les 17h van esperar a que els vinguessin a buscar.


Aula de P3-B

Calendari de P3








Pati de parvularis












                           
     Llista de la classe

17 novembreà El tercer dia vam anar a l’auditori a escoltar una audició de l’ocell de foc. Aquesta activitat no em va satisfer gaire, ja que no vaig entendre del tot l’obra que vam escoltar, però vaig veure que els nens i nenes que van anar a veure-la van passar-s’ho molt bé i van estar molt atents durant tota l’audició. Quan va finalitzar l’obra, vam anar al Museu de la Música i el guia ens va ensenyar varis instruments i ens va explicar una mica d’història de cada un, però tampoc em va satisfer.




18 de novembreà Hem anat a la Fundació Tàpies, on hem vist l’exposició de l’artista brasilera d'origen italià Anna Maria Maiolino (1942) i seguidament l’exposició d’algunes obres del barceloní Antoni Tàpies (1923). Primerament, cal dir que l’explicació de la guia durant l’exposició de les obres de Anna Maria Maiolino no em va semblar gens correcte, ja que va ser molt ràpida i va interrompre en moments d’explicació amb coses que no venien al cas, suposo que a causa d’això no vaig acabar d’entendre bé les obres d’aquesta artista. Després vam anar al segon pis on ens esperava una altre guia que ens va explicar la vida d’Antoni Tàpies i les seves obres i al final de l’exposició ens va explicar les activitats que feien després amb els nens i nenes més petits, com per exemple: tocar tactes i saber-los identificar amb els materials de les obres. 


Algunas obres de Ana Maria Maiolino:






































Algunes obres d'Antoni Tàpies:




























19 de novembreà

Mapes conceptuals

El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.

El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.


- Després de llegir aquest text hem hagut de fer un mapa conceptual explicant aquest text en esquema.



jueves, 4 de noviembre de 2010

Fluxogrames

El fluxograma és una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. Dues de les utilitzacions dels fluxogrames pels mestres són:

  1. Planificar tasques relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, definició d'ordres i instruccions,etc.
A l'hora de crear un fluxograma hi ha vàries formes geomètriques, tres de les més importants són:

  • La rodona: indica l'inici o el final d'un procés.
  • El rectangle: serveix per annotar les instruccions o passos a seguir.
  • El rombo: és per indicar les desicions presses.
El professor ens ha fet crear a Gliffy* un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.



*Gliffy: Es tracta d'una solució en format cloud computing (fa servir el programari directament de la web com un servei), que permet en uns pocs minuts realitzar gràfics de molts tipus. Entre d'altres, es poden fer diagrames de programari, interfícies gràfiques, diagrames de Venn, organigrames, diagrames de flux, diagrames de xarxa i mapes de construcció.

 
Fonts:

GOOGLE DOCS

PRÀCTICA DE GOOGLE DOCS: Part descriptiva de l'activitat:
1.Formem un grup de sis persones i escollim un tema per treballar amb Google Docs.
2.Un dels membres del grup crea un document de text a Google Docs i el comparteix amb els altres membres del grup.
3.Cada membre busca informació sobre un païs, en aquest cas. Creem el document de text entre tots.
4.Un dels membres del grup crea una presentació de diapositives i el comparteix amb els altres membres del grup.
5.Cada membre s'encarrega d'una diapostiva.
6.Un dels membres del grup crea un full de càlcul i hi insereix un formulari de tres preguntes relacionades amb la presentació ja acabada.
7.Un cop acabat el formulari, el membre del grup que l'ha creat l'envia a tots els membres (ell inclòs).
8.Tots obren el correu Gmail, contesten el formulari i l'envien.
9.Les respostes del formulari apareixen reflectides en el full de càlcul.
10.Seguidament, el full de càlcul es comparteix entre tots.
11.Finalment, tant el document com la presentació i el full de càlcul es publiquen a la web i així es pot copiar l'enllaç al blog.

Document de text:





Presentació:




Full de càlcul: 

lunes, 25 de octubre de 2010

YouTube.com

YouTube és un lloc web que permet als usuaris de carregar, mirar i compartir vídeos. Utilitza un format Adobe Flash per mostrar el seu contingut. És molt popular i l'utilitza molta gent arreu del món, gràcies a la possibilitat d'allotjar els vídeos de qualsevol persona. YouTube té una varietat de clips de films i programes de televisió, vídeos musicals i vídeos casolans (encara que la regla de YouTube prohibeix carregar vídeos amb copyright, se'n troben molts que no segueixen aquesta llei). Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també allotjats en blogs i llocs web personals.

Restricció de copies
Per evitar còpies dels arxius de vídeo, aquests estan distribuïts en format flash (. FLV), propietat de l'empresa Adobe Flash, que impedeix als usuaris fer còpies digitals fàcilment. Tot i així, diversos programadors han elaborat eines que permeten, sense permís de YouTube, la descàrrega dels vídeos allotjats en el lloc. 
Copyright
YouTube ha canviat la definició de drets d'autor en vídeos, ja que abans del 2005 només s'aplicaven a música compartida per P2P. Gran part dels vídeos que els usuaris publiquen a YouTube tenen música o imatges amb copyright, però la companyia només els retira si és requerit pel propietari dels drets d'autor. Al retirar els vídeos el compte de l'usuari que els va publicar és suspesa després de rebre tres advertències. Es poden anul·lar pistes d'àudio dels vídeos que inclouen bandes sonores o música no llicenciada per a la seva inclusió.
[…]

Fonts:

Vida i obres Joan Amades

Joan Amades i Gelats  (Barcelona23 de juliol de 1890 - Barcelona17 de gener de 1959), fou un destacat etnòleg i folklorista català. De formació autodidacta, va treballar a l'Arxiu Municipal d'Història de Barcelona i al Museu d'Indústries i Arts Populars de la mateixa ciutat. Col·laborà amb la UNESCO a partir de 1956.
Fou també un destacat promotor de l'esperanto, essent uns dels fundadors de la secció d'esperanto de l'Ateneu Enciclopèdic Popular (1906) i de la Federació Catalana d'Esperantistes (1910), entitat que presidí a començaments dels anys 1920. En aquesta llengua publicà una desena de revistes i monografies, entre les que destaca La kataluna popolkanto ("La cançó popular catalana", 1925) i la seva contribució a la Kataluna Antologio ("Antologia catalana", 1925), també sobre el cançoner popular català.
Dins la seva gran obra, destaca el Costumari Català, obra cabdal en l'estudi de la cultura popular catalana.
Títols destacats
  • Les diades populars catalanes (1932-1949)
  • Les cent millors cançons populars de Nadal (1949)
  • Refranyer català comentat (1951)
  • Les cent millors rondalles populars (1953)
  • Costumari Català (1950-1956)
  • Guia de les festes tradicionals de Catalunya. Itinerari per tot l´any (1958)

Programari convencional i lliure

El programari i el codi font. Els programes d'ordinadors són seqüències d'instruccions que el processador va llegint, interpretant i executant, una darrera l'altre.

Els tipus d'instruccions són molt simples. 

La funció dels programadors consisteix a escriure les instruccions que després el processador llegirà i executarà, tot aixó mitjançant llenguatges de programació.

El codi font (ex: html) d'una aplicació està format per la relació complexa d'expressions complexes.

El codi executable és el resultat de convertir el codi font en sèries d'instruccions bàsiques mitjançant la compilació. Així el processador entén les instruccions.


El programari convencional o privatiu: limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació, fer-hi modificacions, traduir-lo o fer-lo servir per a finalitats diferents.

El model de negoci de la indústria del programari consisteix en cedir el codi executable i impedir l'accés al codi font 



Classificació del programari convencional:

  • Programari gratuït: programes que es poden fer servir lliurement i sense pagar.
  • Programari de prova: programes que és poden provar però que demanen un pagament si se'n vol fer un ús complert i continuat.
  • Programari comercial: programes que requereixen un pagament previ per fer-ne ús.
  • Programari de codi obert: ofereix la possibilitat d'accedir al seu codi font, garanteix el dret a estudiar-lo, modificar-lo, adaptar-lo, recopilar-lo i difondre'n la versió resultant.
El programari lliure és defineix com aquell que garanteix:
- llibertat d'ús
- llibertat per estudiar-lo i adaptar-lo.
- llibertat per redistribuir-lo.
- llibertat per introduir-hi millores i fer-les públiques.

domingo, 24 de octubre de 2010

Slidshare, Creative commons, Scribd, Vimeo.com, Flickr



*SlideShare és un servei d'allotjament de diapositives en línia. Els usuaris poden carregar fitxers en els formats del fitxer: presentacions de PowerPoint, PDF o OpenOffice.

*Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".
*Scribd és un lloc web basat en Web 2.0 per compartir documents, que permet als usuaris publicar documents de diversos formats, i integrar-los en una pàgina web utilitzant el format iPaper.[...] Els principals competidors són Scribd docstoc, WePapers i Issuu.
*Vimeo és una xarxa social d'Internet basada en vídeos.[...] El web permet compartir i emmagatzemar vídeos digitals per a què els usuaris comentin a la pàgina de cadascun d'ells. Els usuaris han d'estar registrats per poder carregar vídeos, crear el seu perfil, carregar els avatars, comentar i crear llistes de preferits.
Vimeo no admet vídeos comercials de televisió, demostracions de videojocs, pornografia o qualsevol contingut que no hagi estat creat per l'usuari. El web, a més, ha adquirit reputació com a «proveïdor d'imatges» per a diversos artistes, degut a l'alta taxa de bits i la resolució d'imatge dels seus vídeos.
*Flickr és un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. [...]

És un servei molt utilitzat pels usuaris de blocs com a dipòsit de fotos.
El sistema de Flickr permet fer cerques d'imatges per etiquetes (tags), per data i també pel tipus de llicència Creative Commons.