miércoles, 15 de septiembre de 2010

Els ordinadors i els avenços tecnològics

Edu3.cat



- Els ordinadors d’avui en dia són màquines que permeten comunicar, permeten una interactivitat.
- L’existència de l’internet fa que sigui molt més fàcil i ràpid buscar informació que no pas buscar en un llibre de text.
- La tecnologia ha anat avançant. Primerament els ordinadors només feien la funció de càlcul, més tard van introduir-hi el text, el so i finalment la imatge.
- És va crear Xandu (Ted Nelson), era una mena de xarxa d’internet antiga però no va arribar a funcionar. Tret d’això, va fer que d’hipertext i d’hipermèdia sortissin a la llum. L’hipermèdia és una xarxa en la qual hi havia text, imatges, sons i animacions. La informació es relaciona entre sí amb els enllaços i es pot connectar amb altres xarxes.
- Més tard, es crea el ratolí per un equip d’investigadors i com a líder Douglas Engelbart.
- Als anys 90 apareixen els programes interactius en CD-ROM. Primerament el propòsit era que fossin programes educatius, però la gran explosió és la vinguda dels videojocs.
- Després de la hipermèdia, es crea una altre xarxa més perfeccionada: la xarxa internet. Aquesta xarxa a part d’haver-hi aplicacions educatives i lúdiques, hi ha una interacció entre persones (intercanviant missatges, interessos,etc.) i també permet una interacció social i comercial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario